Lupta impotriva microbilor de pe maini



Știm cu toții ca peste 80% din boli infecțioase comune sunt răspĆ¢ndite prin mĆ¢ini și spălarea riguroasa rămĆ¢ne cea mai bună apărare a noastră - dar ce ziceti de uscarea mainilor?
Paper Plus este intr-o lupta continua cu microbii si ne ofera soluÅ£ii profesionale pentru igiena si curatenie: prosopape de hĆ¢rtie, prosoape pliate, hĆ¢rtie igienică si produse de curăţenie. Paper Plus şi-a propus să informeze publicul despre pericolul la care suntem predispuşi tot timpul cĆ¢nd folosim uscătoarele de mĆ¢ini şi prosoapele textile. 


 

Un studiu condus de cercetatorii de la Universitatea Queensland din Brisbane, Australia a analizat diferite metode de uscare a mainilor, acest lucru fiind o parte esențială a procesului de spălare, pentru ca raspandirea bacteriilor este mult mai mare pe pielea umedă decĆ¢t pe cea uscată.
Oamenii de stiinta au facut diverse studii unde au comparat eficienta prosoapelor de hartie, prosoapelor textile si uscatoarelor automate calculand: viteza de uscare, gradul de uscare, eliminarea efectivă a bacteriilor si prevenirea contaminării ulterioare.

Uscarea:-rezultatele au indicat că, " apa reziduală a fost eliminată mai eficient de prosoapele de hĆ¢rtie." De fapt, cu doar 10 de secunde de uscare cu un servet de hartie, apa reziduală de pe mĆ¢ini a fost redusa la 4% și a scăzut la doar 1% cu 15 de secunde de uscare. Uscătoarele automate au fost mult mai lente și au fost necesare 45 de secunde pentru a reduce apa reziduală la 3%.
Eficacitatea Ć®n eliminarea bacteriilor a fost măsurată prin : "schimbările numărului bacterilor de pe mĆ¢ini Ć®nainte și după utilizarea prosoapelor de hĆ¢rtie, uscatorului cu aer cald, sau uscător cu jet de aer.
"Testarea micobiologica pe prosoapele de hĆ¢rtie, după utilizare, demonstrează că o multime din bacterile aflate pe maini sunt transferate pe prosoapele de hĆ¢rtie. "
Ei au descoperit ca prosoapele pliate "au redus numărul tuturor tipurilor de bacterii aflate pe mĆ¢ini" și ca uscarea cu aer cald a fost cea mai ineficientă metoda in eliminarea bacteriilor .  

Concluzionand, eu o sa aleg hartia in defavoare uscatorului electric, pentru că acesta ar putea deveni  o sursă reciclabila(poate fi arsa pentru generare de energie) . Uscătorul cu aer cald consuma prea multa energie,nu face bine la piele si este un mare distribuitor de germeni .

 Voi ce alegeti, hartie sau uscator electric?
O zi buna!

*superblog 2014