Ce produse folosesc pentru tenul acneic vara asta

Vara e perioada cand trebuie sa relaxam, eventual pe un sezlong in fata unei piscine, nu sa ne ingrijoram de puseele de acne! Si pentru ca eu sunt una dintre persoanele care au avut aceasta problema in trecut, astazi am sa va spun care este rutina mea de ingrijire a tenului acneic ( gras-mixt)  pe timp de vara.

Caldura si umezeala prezente in perioada asta super calduroasa sunt mediul propice pentru dezvoltarea acneei. Pentru a combate eruptille de vara asta eu incep rutina de ingrijire cu un demachiant sau cleanser ce contine acid salicilic. Il folosesc pe cel de la Avon clearskin 2%, care costa 9-10 lei. Ce face acidul salicilic? Ajuta la exfolierea pielii, desfunda porii blocati si este un excelent antiseptic. 
Nu uit nici de exfoliere, pentru ca asta e perioada cand se blocheaza porii super repede. Folosesc un peeling extra simplu = bicarbonat de sodiu+apa de 2 sau 3 ori pe saptamana.

Dupa exfoliere imi place tare mult sa dau doua trei pufuri de apa termala pe piele, simt o senzatie magnifica.. de prospetime, aproape instant.  Dealtfel apa termala e de nelipsit din geanta mea, cand simt nevoia de reimprospatare...puff puff si gata! In plus apa termala e si ea super benefica pentru tenul acneic din pricina proprietatilor antiinflamatoarii.

Eu imi schimb chiar si crema hidratanta.  Contrar credintei populare, tenul gras are nevoie de hidratare suplimentara, chiar si in perioada de vara. Solutia este sa alegeti o formula făra ulei/ non-comedogenica ( nu va bloca porii!) Sau puteti sa alegeti si o alta consistenta, poate un serum sau gel hidratant in schimbul obisnuitei creme.
Eu am ales sa folosesc in perioada asta o crema-gel relativ noua de la Bioderma, din gama Hydrabio, care inca de la prima folosire a imbunatit tonusul si textura pielii. Va recomand sa il folositi, e un gel  hidratant usor si eficient. (o gasiti sub numele de Hydrabio Gel-creme formula cu pompita pentru tenul sensibil, mormal -mixt).
Si niciodata, dar niciodata nu uit de Spf. Stiu la ce te gandești: stratul de crema cu spf o sa fie gros si o sa se simta greoi si incomod. Crede-ma, nu va fi asa. De fapt, pastrand pielea bine protejata de soare va ajuta de fapt sa nu se creeze acele leziuni care faciliteaza aparitia acneei . Cheia este sa gasiti formula potrivita. Formula care mi s-a potrivit mie vara asta vine tot de la Bioderma.  Am ales Photoderm max SPF 50+, care este de departe cel mai misto spf folosit de mine. Mai multe despre el aflati de aici (Photoderm max SPF 50+)

Cam asta e rutina mea, pentru o vara fresh si cel mai important...fara acnee! Voi va confruntati cu problema asta? Va pup!!

Publicar un comentario

0 Comentarios