Blog tips& tricks: Cum sa dezactivezi click dreapta pe blogul tau (blogger)

Uite de problema asta m-am lovit eu anul trecut când am găsit conţinutul unei postări de-ale mele (scris cuvânt cu cuvânt) pe un alt blog. A fost destul de nasol dar nu am luat nicio măsură şi povestea iata ca s-a repetat. Si uite asa m-am învăţat minte. Apoi am cercetat şi se pare că cea mai uşoară şi eficientă metodă de ati proteja munca
(sa impiedici copierea materialelor) este cea care implică dezactivarea click dreapta pe blog. Bineînţeles că treaba asta vine cu plusuri/minusuri şi dacă ai vreun cititor care doreşte să îţi deschidă pagina în alt tab (sau altă fereastră) nu o să mai aibe cum... trebuie să se rezume la cititul clasic... direct pe pagina♞.

Bun, aşadar dacă nu doriţi că pozele sau conţinutul de pe blogul vostru să fie copiate puteţi opta să dezactivaţi click dreapta pe blog. Să aveţi în vedere însă că tot ce postaţi voi online nu e 100% protejat şi sunt portiţe prin care totuşi conţinutul poate fi copiat (mai ales fotografiile).

1. Te autentifici în contul tău de blogger
2. Accesezi secţiunea 'Aspect' din partea stângă a dashboard-ului
3 Adăugă un obiect Gadget

5. Copiati codul de mai jos si salvati<script language=javascript>
<!--

var message="";
///////////////////////////////////
function clickIE() {if (document.all) {(message);return false;}}
function clickNS(e) {if
(document.layers||(document.getElementById&&!document.all)) {
if (e.which==2||e.which==3) {(message);return false;}}}
if (document.layers)
{document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);document.onmousedown=clickNS;}
else{document.onmouseup=clickNS;document.oncontextmenu=clickIE;}

document.oncontextmenu=new Function("return false")
// -->
</script>


Sper ca v-am fost de ajutor!

Publicar un comentario

5 Comentarios

 1. Merci pentru pont, nu stiam, te pup <3

  ResponderEliminar
 2. Cine vrea sa copie un articol, il va copia si de mana. Plus, exista tool-uri de convertire a pozelor in text; faci print screen, la articol, soft-ul proceseaza poza, ai scris.

  In schimb, ca un cititor de blog-uri, gasesc extrem de deranjant ca nu pot deschid un alt tab (catre un articol al acelui blogger, catre un produs, catre un alt blog), ca nu pot sa copii numele unui produs sa il caut pe un site de cumparaturi sau sa il notez intr-o lista pentru cumparaturi viitoare.

  Personal cred ca a face usoara si placuta experienta de a citi un blog si a lua informatii din articole e mai important decat a opri 2-3 copiatori de duzina, care oricum pot copia informatii daca vor. Cand atragi cititori pe site-ul tau, chiar si prin mici detalii, iti construiesti mai bine comunitatea si chiar nu mai conteaza cine te copie; pentru ca lumea stie continutul tau.

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Din punct de vedere al cititorului comentariul tau e cat se poate de just. Insa, unii bloggeri (atat autohtoni cat si cei din afara), se simt mai confortabil daca stiu ca e putin mai greu de obtinut informatia postata pe site-ul lor...Repet, e doar o chestiune de confort si cine o face are in vedere ca acest lucru poate sa ingreuneaze accesul cititorilor(exact din pricina acestui motiv am si trecut informatia asta in postare). O zi faina sa ai!

   Eliminar
 3. Eu am un plugin care nu permite copierea textului sau a pozelor - oricum, daca vrea sa fure continut, o va face, dar manual! :))

  ResponderEliminar