Top 5 fond de ten preferat pentru tenul mixt-gras.

Sunt o pretioasa..o data la 6 luni imi schimb fondul de ten si rareori folosesc acelasi tip de produs intr-un an. Si nu fac asta din dorinta de a testa mereu ceva nou, o fac pentru ca tenul meu se obsnuieste cu produsele pe care le folosesc si numai raspunde pozitiv la proprietatile pe care acestea le au (matifiere, rezistenta).

Dupa cum stiti (sau nu :D) din postarile anterioare, tenul meu este unul destul de dificil. Ten mixt cu tendinta de ingrasare in zona T si cu pusee de acnee (destul de frecvente). Din acest motiv, e destul de complicat sa gasesc un fond de ten care sa se potriveasca tipului meu de piele. Pentru ca stiu ca nu sunt singura care se confrunta cu aceste probleme astazi am sa va prezint topu-ul meu: 5 fond de ten preferat pentru tenul mixt-gras.


5 fond de ten preferat pentru tenul mixt-gras.

Pe primul loc, si favorit in perioada de iarna este fondul de ten waterproof Make-up Atelier Paris. Este un fel de holy grail cand vine vorba de machiajul meu si  zic asta pentru ca are un grad de acoperire mediu spre mare, finish-ul este cat se poate de natural, mat (nu incarca in niciun fel tenul) si se aplica in doi pasi si trei miscari.  Este un fond de ten waterproof si tine sebumul in frau (in colaborare cu cremele mele dermatocosmetice) destul de multe ore, pot spune ca si dupa 10 ore arata la fel de bine ca la inceput. In plus se gaseste intr-o varietate foarte mare de culori si sigur veti gasii unul care sa ti se potriveasca. Eu il cumpar mereu de la targurile de cosmetice unde il gasesc la pretul de 120 lei, in rest costa aproximativ 150-160 lei.

Pe locul doi in ierarhie este fondul de ten Make-up forever HD. Acoperire mare, nu irita pielea sensibila si nici nu blocheaza porii. Se simte foarte lejer pe piele si daca este aplicat cum trebuie(cu o pensula) finish-ul este ca de portelan. Ca si fondul de ten Atelier, se poate gasii intr-o varietate mare de tonuri si nuante. Doua lucruri m-au facut sa il trec pe locul doi: este musai necesar sa ai fata foarte bine hidratata inainte sa il aplici(pentru ca adera la pielea uscata si se vede dubios) si se gaseste doar in doua locuri Sephora si Magazinul MUFE din 13 septembrie (Bucuresti) Pret 192 lei
Make-up forever HD fond de ten review swatch

Pe locul 3 Clinique Even Better. Este fondul meu de ten preferat pentru perioada de vara pentru ca nu se transfera (pe telefon, pe rama ochelarilor). Este un fond de ten ce ofera acoperire medie spre full iar finish-ul este usor satinat. Din pacate nu se gasesc foarte multe nuante, are o textura dubioasa (ca de budinca) si este destul de lipicios (lucru care se poate remedia daca aplicam o pudra peste) iar asta il face sa fie numarul trei pe lista mea. Pret 120 lei si spf 15.

Locul 4 este ocupat de Estee Lauder Double Wear. Acoperire mare, se foloseste o mica cantitate de produs pentru intreaga fata( asta il face relativ economic), finish-ul este mat (aspectul final nu este nici natural, nici ca o masca...ceva intre) si nu incarca sau blocheaza porii. Nu imi place ca se transfera pe orice si cu timpul culoarea se oxideaza extrem de mult. Pret aprox 170 lei.

Pe ultimul loc se afla fondul de ten Vichy Dermablend. Imi place pentru ca are acoperire foarte buna, nu blocheaza porii si se simte foarte lejer pe piele.  Din pacate si acesta trebuie folosit pe o piele extrem de bine hidratata (altfel ies in evidenta zonele uscate) si se gaseste doar in trei nuante, niciuna potrivita tenului meu. Pret aprox 80 lei.

Voi ce fond de ten preferati pentru tipul vostru de ten?