Lupta impotriva microbilor de pe mainiȘtim cu toții ca peste 80% din boli infecțioase comune sunt răspândite prin mâini și spălarea riguroasa rămâne cea mai bună apărare a noastră - dar ce ziceti de uscarea mainilor?
Paper Plus este intr-o lupta continua cu microbii si ne ofera soluţii profesionale pentru igiena si curatenie: prosopape de hârtie, prosoape pliate, hârtie igienică si produse de curăţenie. Paper Plus şi-a propus să informeze publicul despre pericolul la care suntem predispuşi tot timpul când folosim uscătoarele de mâini şi prosoapele textile. 


 

Un studiu condus de cercetatorii de la Universitatea Queensland din Brisbane, Australia a analizat diferite metode de uscare a mainilor, acest lucru fiind o parte esențială a procesului de spălare, pentru ca raspandirea bacteriilor este mult mai mare pe pielea umedă decât pe cea uscată.
Oamenii de stiinta au facut diverse studii unde au comparat eficienta prosoapelor de hartie, prosoapelor textile si uscatoarelor automate calculand: viteza de uscare, gradul de uscare, eliminarea efectivă a bacteriilor si prevenirea contaminării ulterioare.

Uscarea:-rezultatele au indicat că, " apa reziduală a fost eliminată mai eficient de prosoapele de hârtie." De fapt, cu doar 10 de secunde de uscare cu un servet de hartie, apa reziduală de pe mâini a fost redusa la 4% și a scăzut la doar 1% cu 15 de secunde de uscare. Uscătoarele automate au fost mult mai lente și au fost necesare 45 de secunde pentru a reduce apa reziduală la 3%.
Eficacitatea în eliminarea bacteriilor a fost măsurată prin : "schimbările numărului bacterilor de pe mâini înainte și după utilizarea prosoapelor de hârtie, uscatorului cu aer cald, sau uscător cu jet de aer.
"Testarea micobiologica pe prosoapele de hârtie, după utilizare, demonstrează că o multime din bacterile aflate pe maini sunt transferate pe prosoapele de hârtie. "
Ei au descoperit ca prosoapele pliate "au redus numărul tuturor tipurilor de bacterii aflate pe mâini" și ca uscarea cu aer cald a fost cea mai ineficientă metoda in eliminarea bacteriilor .  

Concluzionand, eu o sa aleg hartia in defavoare uscatorului electric, pentru că acesta ar putea deveni  o sursă reciclabila(poate fi arsa pentru generare de energie) . Uscătorul cu aer cald consuma prea multa energie,nu face bine la piele si este un mare distribuitor de germeni .

 Voi ce alegeti, hartie sau uscator electric?
O zi buna!

*superblog 2014